Rasefjærfe
Steinhøns
(Alectoris Graeca)
 

Denne rapphøne har sin hoved (native) utvalg i sørvestlige Asia og Sørøst -Europa , og er nært beslektet og veldig lik sin østlige tilsvarende, den rapphøne.

Disse er bosatt i tørre, åpne og ofte kupert landskap. Den hekker i et hulll i bakken hvor den legge 5-21 egg . stenhønene tar en rekke frø og noen insekt mat.

Stenhønsene er en hardfør fugl, med en lys brun rygg, grå bryst og buff magen. Den er hvit med et svart. Den har rødbrun-stripete flankene og røde ben. Når forstyrret, foretrekker det å springe i stedet for å fly, men om nødvendig det flyr et lite stykke til avrundede vinger.

Det er veldig lik den rapphøns, men er gråere på ryggen og har en hvit, ikke gulaktig foreneck. Den skarpt definert lyd skiller denne arten fra  rapphøns. Sangen er en bråkete ga-ga-ga-ga-chakera-chakera-chakera .