Rasefjærfe
Isdue
​opprinnelse:
Tilhører de eldste tyske farge due raser. Opprinnelig bare avlet så glatt legged, men senere også sokkede komme. Den mørke øyne kommer fra Sachsen, mens rødøjedes hjemsted er Schlesien og Lausitz. Den glatte-legged tavlede Isduer, også kalt forelduer, avlet både i Schlesien og i Sør-Tyskland.
 
Helhetsvurdering:
Kraftig, lav-set markdueform. Glatt Bony virker slankere enn sokkede grunn av deres glatt, tett linjeavstand fjerlag. Forskjeller i øyenfarge blant noen farge slag. Den grunnfarge er en meget delikat is blå farge med overskudd av pulver.
 
Avle Kjennetegn:
Hode: Langstrakt avrundet og alltid glatt hode.
Øyne: Oransje Rød med svart bånd, gul til oransje rød med tavlede og mørk i andre farge slag. Øyelokkene smal og mørk grå.
Nebb: Middels lang, tynn og mørk.
hals:

Kort og litt utstrakt.
Bryst: Bredt, dypt og fremtredende.
Rygg: Bred over skuldrene og bare svakt skrånende mot halen.
Wings: Medium og hviler på halen uten krysset.
Hale: Middels lang, godt lukket og bare litt senket.
Ben: Veldig fjær rike og tette, men ikke altfor lange sokker og lårbefjering eller ubefjerede løp. Lav Faced.
Befjering: På sokkede mykere og fyldigere enn i glatt legged. Belagt med overflødig pudder som gjør at fargen skal vises mer myk og delikat.
 
Color Impact:
Hohlige, hvitt bånd, skala-vinger, porselen farget, svart banded og tavlede.
 
Farge og tegning:
Grunnleggende fargen på alle fargelagene så lys og delikat som mulig. Isfarven minner om is på rent, klart vann og frisk melk. Ingen kroppsdel kan vise forskjellig fargetone bortsett fra tegning farger. Impact fjær og hale band som mørke som mulig. Etter at halen båndet må være en lett søm. Underbefjeringen er mørkt.
Hohlige: Uten noen tegning på vingen skjold.
Hvit Banded: To parallelle smale og renhvide band som bakkanten er hemmed med en gråsort søm over vingen skjold.
Flass vinge: Vingeskjoldene er tegnet med en trekant tegning som vises i den på hver fjær er to renhvide flekker, kantet med en svart-lignende negler, hvor tuppen av fjærene danner en trekant i basisfargen. Fordelingen av tegning hvite og grunnleggende fargede trekanter bør være om 5: tredje Ikke synlige siv i kamp fjær tillatt. Svak tilbake og sokketegning tillatt.
Porselen Coloured: Tegningen på vingen skjold ligner flass tegnet men har mellom de hvite flekker og gråsort spikre en delikat rødlig overgang. Flekker i samme farge som kreves så fin tegning på tuppen av blåse fjær og speil i halen band på hver fjær. Ikke synlige siv eller rust i slag fjærene tillatt. Svak tilbake og sokketegning tillatt.
Svart Banded: Vingeskjoldene har to parallelle, smale, svarte bånd.
Tavlede: Den glatte pin utvalg kalt foreldue. Vingeskjoldene er forsynt med en trekantet sort tavltegning, som er delt i et forhold på ca. 5: 3 med trekanter i basisfargen. Hjerte og rygtegning tillatt.

Alvorlige feil:
Svak kropp. Høy-set. For korte eller ufullstendige sokker. Spiny kjører med glatt pin. Rødlige øyelokk. Bronse eller grønn glans på halsen. Hvit tilbake eller anus. Blåaktig hale. Ikke isfarvet kile. Snev av å trekke på vingen skjold på hohlige. Synlig tredje band i bandet. Rust eller pepper i fløyen abonnement med flass vinger. Rust eller styrter inn i kamp fjær (unntatt i flass bevingede og porselen farget). Grå tegning farge med sort bånd og tavlede. uregelmessig tavltegning