Rasefjærfe
Diamantdue
​Lengde 17,5 cm. Ruge Periode 13 dager. Flygedyktige etter 13 dager. Kullstørrelse 2 egg.

Diamond due er gråaktig med fine, hvite flekker på vingene. Vingene har en brunere farve enn resten av legemet. Det er en klar område med en rød hudomkring øyne, som blir stadig mer fremtredende hos menn i begynnelsen av hekkesesongen.

Ungfuglende er mer dempet i fargen enn voksne fugler med glorete vingetegninger gå den nakne huden rundt øynene er ikke så slående. Det kan være mulig å gjenkjenne en ung mann før moult, hvis han begynner å spille opp til kvinner i sin karakteristiske måte. Kurtiseringen skjer ofte på jorden hvor den mannlige bukker til den kvinnelige og sprer sine halefjær foran henne.

Et par må ha et reir bolle for kanarifugler som en støtte til deres reir, som vil bli bygget ved hjelp av biter av mose, små kvister, fjær og andre materialer som de samles rundt aviary. Selv om denne rasen på grunn det meste av året, er det å foretrekke å begrense par avl aktivitet for sommerperioden, når det er en større sjanse for suksess. Hunnen legger to hvite egg, som klekkes etter 13 dager. Barna er i rask utvikling og blir flygedyktige etter en tilsvarende periode, hvor de ofte forlate redet, er indende helt i stand til å fly. Dette må ikke bekymre seg for, så længr dueungene har mulighet til å søke ly, vil den mannlige fortsette å ta vare på dem, og snart vil de være i stand til å fly opp og sitte på grenene.
Diamond due beste holdt som en enkelt par, og i små grupper. Det kan være kamper mellom menn og avl resultatene vil trolig være mindre tilfredsstillende. Det er et økende antall fargevariasjoner. Den første var den sølv, andre varianter inkluderer kremfarget, bleke brun og grå-blå kastanierød. Det er utviklet spraglete typer og vingetegninger med tverrtransportør.

Dimantduen er lett å mate. En blanding av hirse varianter er den ideelle dietten, supplert med andre små frø. Den spiser også fôr som hakket chickweed. Det må være myk fôr i hekke- og fældningaperioden.
Sebra due (G, striata), som er litt større og ikke holdes så ofte som diamant due, forekommer i et stort område fra India østover gjennom Asia og ned til Australia. Det varierer litt i udsendet som en konsekvens av sin enorme spredning, men generelt kvinnelige alltid mer dempet i fargen enn hannen. Behovet for en tilsvarende pasning.