Rasefjærfe
Bourbon kalkun
Bourbon kalkunen er en rase av innenlandsk kalkun oppkalt etter sin unike rødlig fjærdrakt og for Bourbon County, Kentucky. Den rasestandarden indikerer moden Bourbon Røde hane veier 15 kilo, og modne høner veier 8,2 kilo. Rasestandard angir Bourbon bør veie 10,4 kilo for tamme og 6,3 kilo for høner. Slaktings alder 28 uker for høner. Denne standardvekt ble publisert med påvente av potensialet i Bourbon og da rasen var på sin beste alder. Selv om det er innsats for å gjenopprette og oppnå Bourbon standard, i dag disse vektene er realisert ved noen oppdrettere og avlere. Bourbon er uraffinert for lenge på grunn av mangel på selektiv avl for å bevare rasen. Imidlertid vil Modne kalkuner i en avl flokk vise en intens svinge ~ 30% fra disse publiserte vekter på grunn av deres nådeløse, omfattende og svært instinktiv hekkesesongen med sitt laveste vekter vanligvis blir registrert i juli.
Rasens fjær er en mørk grunnfarge, med hvite primærvalg i halen preget av en myk røde båndet og hvite vingefjærene ; både halen og vingene har kastanje coverts. Standarden gir en total på 30% røde fjær i halen før fuglen er diskvalifisert.
I det siste har rasen alternativt blitt kalt Kentucky Reds og Bourbon butter. Fuglen oppsto i Kentucky og Pennsylvania i slutten av det 19. århundre, og ble skapt ved å krysse Buff , Standard Bronsje , og Hvite Holland kalkuner . Det ble først anerkjent som en kalkun av utvalget amerikanske Poultry Association i 1909.
Bourbon Reds ble selektivt avlet for nytte egenskaper som kjøtt fugl, og var en viktig variasjon i kalkun bransjen gjennom 1930- og 1940-tallet. Som de fleste kalkun raser, det gikk ned etter den kommersielle vedtakelsen av Broad Breasted Hvit . Populasjoner begynte å komme tidlig på 21-tallet, og i dag er det en av de mest populære kalkun raser i USA Til tross for sin relative popularitet som en avls rase, er det fortsatt oppført som "rødlistet" av den amerikanske husdyrraser Conservancy , som innebærer at det er færre enn 5000 hekkende fugler i USA. Bourbon er også inkludert i Slow Food USA 's Ark of Taste , en katalog over amerikansk mat i fare for å bli utryddet.
Bourbon hane.
Bourbon kylling.